Judo

"De zachte weg"

De geschiedenis van judo

Judo een Oosterse Sport die ontwikkeld is door een Japanse Professor. Jigoro Kano vond de sport Jiu-Jitsu te hard, en hij ontwikkelde judo = zachte weg/manier. Deze Japanse sport vond zijn weg naar Europa via de Japanners Kawaishi en Michigami. De Utrechter Anton Geesink won in 1961 als eerste Nederlander het wereldkampioenschap in Tokio. Judo is een prachtige sport, die goed is voor lichaam en geest. Een sport van meegeven, vallen en opstaan. Judo kan zowel voor de ontspanning als wedstrijdgericht beoefend worden. 

Het judo van vandaag

Wij plaatsen judo echt op een voetstuk, door zijn pedagogische- en sociaal maatschappelijke waarden. Iedereen leert zwemmen om zich te redden in het water, wat ons betreft leert iedereen judo om zich te redden op het droge!

Judo kan namelijk heel goed worden ingezet als middel voor het vergroten van onder andere de zelfbeheersing, de weerbaarheid, het respect, het incasseringsvermogen, het doorzettingsvermogen, de discipline, het samenwerkend vermogen en het vertrouwen in het eigen kunnen en dat van anderen. Perfect dus voor de sociale, emotionele en mentale ontwikkeling. Daarnaast wordt de motoriek veelzijdig geprikkeld. Noodzakelijke elementen als kracht, snelheid, reactievermogen, uithoudingsvermogen, coördinatie, ruimtelijk inzicht en lenigheid komen allemaal aan bod.

Daarnaast is judo als behendigheidssport zelf een prachtspel. Iemand werpen zonder zelf geworpen te worden is super spannend en vooral superleuk!

Judo is voor iedereen! Je kan al starten met judo als je drie jaar bent. En door, zolang jij wil en kan.

Op deze pagina

Inschrijven

Lid worden?
Download het inschijfformulier!

Leraren

Judo | Jiu Jitsu

Gerben Koops

Ik ben Gerben Koops, 


Geboren in 1969. Samen met mijn vrouw Paulien en onze drie zonen, twee honden en twee katten wonen wij het bosrijke Ede. Op mijn 8ste jaar ben ik begonnen met judo, aangezien ik nog geen 200m van de sportschool afwoonde was ik daar vaak te vinden. Op school kon ik veel voetballen en na schooltijd judoën. Rond mijn 11de jaar werd er gestart met wedstrijdjudo en ik werd daarvoor uitgenodigd. Tot mijn 37ste was ik een actief wedstrijdjudoka. 

Rond mijn 22ste ben ik aan de opleiding voor judoleraar begonnen. Nu ben ik 5de dan judo, B leraar Judo, 3de dan Jiu-Jitsu, B leraar Jiu-Jitsu, Leraar in de zorg, instructeur bewegen voor ouderen, examinator in district Oost-Nederland en sportmasseur. Ook leraar van Schooljudo, en actief bij de Deventer Sportcarrousel.

Judo | Jiu Jitsu

Joni van Loon

Mijn naam is Joni van Loon, sinds 2013 ben ik trainer bij Budo Vereniging Deventer. Hierbij geef ik les op de locatie in Diepenveen (Hof van Salland). 

Sport is altijd al mijn passie geweest. Dit kan dan ook in judo op allerlei manieren naar voren komen. Of je nou wint of verliest, lekker strijden met de andere fanatiekelingen. Grondvechten is voor mij het leukst om te mogen doen. 

Als trainer is het erg mooi om de ontwikkeling van de leerling te zien. Of dit nou van onzeker naar beweegvrij is of iets leren in de techniek. Judo is zo allround, dat ontwikkeling op heel veel manieren naar voren komt.  

Ik hoop jou snel een keer te zien op de mat.